Bidmanager

Vacature

Details vacature

Niveau functie

Contactpersoon vacatureBidmanager

Een hele gave rol voor een stevige bidmanager die binnen een dynamische en uitdagende omgeving van aanpakken weet!

Wie zijn wij?
Transdev Nederland geeft mensen de vrijheid om te reizen. Als toonaangevend mobiliteitsbedrijf zijn we actief in het hele land onder diverse merknamen zoals Connexxion, Hermes en Witte Kruis. We leveren innovatieve mobiliteitsoplossingen voor personenvervoer en dragen met onze duurzame voertuigen en initiatieven bij aan de energietransitie in ons land. Bij alles wat we doen staan onze reizigers en medewerkers centraal. Transdev Nederland heeft 8.000 medewerkers en vervoert dagelijks zon 500.000 mensen.

Als onderdeel van een grote internationale organisatie van 82.000 medewerkers in 20 verschillende landen, profiteren we van een enorme hoeveelheid kennis en ervaring. Als koploper op het gebied van zero-emission personenvervoer en innovatieve mobiliteit zijn we bovendien voortdurend op zoek naar talent en de nieuwste technieken en partners. Zo kunnen we als organisatie blijven innoveren en onze ambities realiseren.  


Tender binnen Transdev
Onze Tenderafdeling is verantwoordelijk voor het binnenhalen van aanbestedingen in het openbaar vervoer met een contractwaarde tot 2 miljard en een looptijd van tien tot vijftien jaar. Deze afdeling bestaat, naast de eindverantwoordelijke manager, op dit moment uit vijf gedreven professionals, waaronder EMVI-schrijvers, Bidmanagers en een teamleider. Omdat OV-bus concessies maar eens in de tien jaar worden aanbesteed, zijn de belangen per aanbesteding enorm groot. Om de scherpste en kwalitatief beste inschrijvingen te kunnen doen en blijven doen, hebben we wel de beste mensen nodig!

Wat kun je als bidmanager binnen Transdev doen?
Als bidmanager werk je samen binnen een team aan het samenstellen van een offerte voor de opdrachtgever, en is jouw doel om zoveel mogelijk (renderende) contracten te winnen. Je bent integraal verantwoordelijk voor het tender proces, de samenwerking binnen het team en de uiteindelijke bieding.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van een goede concurrentie- en risico analyse, en je maakt samen met je team een goede markt- en beleidsanalyse van de opdrachtgever en vertaalt dit naar  concrete toepassingsmogelijkheden.

Je bent een kei in samenwerken, een strategische topper, procesmatig goed onderlegd en durft-  ook onder grote druk - besluiten te nemen.

Wat vragen wij?
We zijn op zoek naar een proactieve, stressbestendige collega die graag in een team werkt. Je bent  flexibel, energiek en daadkrachtig. Je hebt goede analytische vaardigheden, bent sterk resultaatgericht en een creatieve en innovatieve denker. Je hebt een HBO/WO-achtergrond en enkele jaren tenderervaring en bent bij voorkeur gewend om samen te werken in multidisciplinaire teams.

Ben jij niet bang voor een uitdaging en spreekt bovenstaande je aan, dan horen we graag van je!

Interesse
Mocht jouw interesse zijn gewekt, dan nodigen we je van harte uit om contact op te nemen met Annemarie Rutgers via a.rutgers@connexxion.nlAcquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.