BBL opleiding buschauffeur Connexxion & GVB

Vacature

Details vacature

Niveau functie

Contactpersoon vacature
CONNEXXION EN GVB ZOEKEN 

kandidaten voor de BBL opleiding buschauffeur!


Ben jij 18 jaar of ouder, servicegericht en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Wil je al werkend en lerend een MBO niveau 2 diploma behalen binnen een erkend leerbedrijf en ook nog eens betaald worden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In maart 2018 starten Connexxion en GVB samen met een BBL-traject waarin jij samen met 16 anderen binnen een kalenderjaar wordt opgeleid tot zelfstandig buschauffeur. De BBL opleiding staat in het teken van het behalen van je bus rijbewijs en het MBO diploma (niveau 2). Daarnaast ga je gedurende het BBL-traject ook onze passagiers vervoeren. Het opleidingstraject doen we in samenwerking met het ROC van Twente. Zij verzorgen de lessen in de omgeving van Amsterdam.  

Het beroep buschauffeur

Je ochtendhumeur laat je thuis op je nachtkastje, want als buschauffeur heb je een glimlach van oor tot oor. Tijdens  je werkdag maak jij als buschauffeur de straten van (omgeving) Amsterdam veilig. Dus niet met gierende banden door de bochten, dat  mag je  bewaren voor op het circuit in Zandvoort. Reizigers die bij jou instappen willen comfortabel, veilig én op tijd op de plek van hun bestemming aankomen. Daarnaast ben je attent, geef je proactief reisadvies en kun je goed omgaan met een diversiteit aan reizigers.  Jij weet met jouw gastheerschap die verwachting te overtreffen.

Wie zoeken we?

Wij zoeken een echte gastheer/-vrouw met een passie voor vervoer en dienstverlening. Je bent communicatief sterk en kan goed zelfstandig te werken. Daarnaast word je niet snel van je stuk gebracht en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Verder ben je:

 • Een klantvriendelijke enthousiasteling ouder dan 18 jaar
 • In het bezit van een rijbewijs B en eigen vervoer
 • In bezit van tenminste een afgeronde vooropleiding VMBO- , HAVO of MBO 1
 • Woonachtig binnen 30 kilometer van de vestiging Haarlem, Schiphol of Amstelveen
 • Fulltime beschikbaar per maart 2018
 • Stressbestendig, klantvriendelijk, representatief en spreek je goed Nederlands.
 • Bereid om op onregelmatige dagen en tijden te werken.
 • In staat om een VOG te overleggen.


Wij bieden jou

 • De mogelijkheid om je MBO niveau 2 diploma te behalen
 • Een leerovereenkomst van minimaal 20 en maximaal 32 uren. De eerste weken werk je gemiddeld 20 uren (voordat je het D rijbewijs hebt), én na het behalen van je D rijbewijs (na 8-12 weken) krijg je een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden op basis van 32 uur per week. Je gaat daarnaast 1 dag per week naar school.
 • Een reiskostenvergoeding conform cao Openbaar Vervoer
 • Een Connexxion vrij vervoer pas, hiermee kan je vrij reizen in al onze bussen
 • Korting op je ziektekostenverzekering
 • Uitzicht om na het BBL-traject door te stromen naar een vaste baan als buschauffeur.


Selectieprocedure

De selectieprocedure is streng. Nadat je een CV en motivatie hebt opgestuurd ontvang je, bij een positieve match, een uitnodiging voor een korte thuistest. Deze digitale test toetst of je het gevraagde werk- en leerniveau hebt voor het beroep buschauffeur. Bij een goede uitslag krijg je een uitnodiging voor een selectiedag op 10 of 13 januari 2018. Tijdens de selectiedag maak je kennis met GVB, Connexxion en het ROC van Twente. En wij natuurlijk met jou! Ook toetsen wij door o.a. een rijtest en een persoonlijk gesprek of je door kan gaan in de selectieprocedure. Bij het goed doorlopen van de selectiedag ontvang je een uitnodiging voor een psychologisch onderzoek en medische keuring. Zodra alles goed doorlopen is kan je in maart 2018 beginnen met de opleiding!


Meer informatie en solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature dan kan je contact opnemen met:

Robin Hofste (HR-adviseur)
r.hofste@connexxion.nl

Mustafa Bekar (accountmanager W&S)
Mustafa.Bekar@gvb.nl

Ben je enthousiast geworden om de opleiding tot buschauffeur te volgen bij Connexxion? Stuur dan je CV en motivatiebrief voor 9 januari 2018 naar ons op via www.werkenbijconnexxion.nl.Je ontvangt uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum van ons een reactie.

Heeft het je voorkeur om de opleiding tot buschauffeur te volgen bij het GVB? Kijk dan op www.werkenbijgvb.nl.